Dit artikel beschrijft hoe je kunt migreren van NextGen Webhosting naar Webhosting Plesk

Bestellen Webhosting Plesk

1. Navigeer naar het ControlPanel van de klant

2. Klik op de Marketplace tegel

3. Klik op de Web Hosting | Shared tegel

4. Kies het gewenste abonnement (Linux/Windows) (Small/Medium/Large)

5. Kies de Subscription Period (trial/1maand)

6. Klik op Finish

7. Klik op Purchase

Downloaden bestanden FTP

1. Navigeer naar het ControlPanel van de klant

2. Klik op de More Services tegel in het Dashboard

3. Selecteer het oude webhosting abonnement in het drop down menu rechts bovenaan in het scherm

4. Klik op FTP Access onder Websites van het Home tabblad

5. Ga naar het tabblad Users

6. Klik Add New User

7. Geef een gewenste gebruikersnaam op en wachtwoord en klik op Submit

8. Ga naar het tabblad General

9. Noteer het IP adres

10. Open Filezilla of een andere FTP client

11. Vul de gegevens in van stap 6 en 8

12. Navigeer naar de httpdocs map en download de bestanden

Downloaden Database

1. Navigeer naar het ControlPanel van de klant

2. Klik op de More Services tegel in het Dashboard

3. Selecteer het oude webhosting abonnement in het dropdown menu rechtsboven aan in het scherm

4. Klik op Databases onder More Services van het Home tabblad

5. Klik op de Database naam

6. Klik op de url naast: Browse database manager

7. Login met de gegevens van de database user (kan gevonden worden in het wp-config.php file)

8. Klik op de naam van de database links in het scherm

9. Kies Exporteren

10. Selecteer Uitgebreid - toon alle mogelijke acties

11. Pas aan indien nodig

12. Druk op Starten

Oude webhosting offline halen

1. Navigeer naar het ControlPanel van de klant

2. Klik op de More Services tegel in het Dashboard

3. Selecteer het oude webhosting abonnement in het dropdown menu rechtsboven aan in het scherm

4. Ga naar het tabblad Hosted Domains

5. Klik op het domein waar de webhosting afgehaald moet worden

6. Klik op View Details naast Web Hosting onderaan in het scherm

7. Klik Remove Hosting

Webhosting koppelen aan domein

Let op: Optie 6 zal alleen beschikbaar zijn als er een domein is waar GEEN A-Records zijn toegevoegd

1. Navigeer naar het ControlPanel van de klant

2. Klik op Webhosting Plesk aan de linkerkant van het scherm

3. Klik Add New Website

4. Zorg dat de tegel met subscriptie geselecteerd en klik op Next

5. Vul een Webspace name is en klik op Next

6. Kies voor Use Domain From Your Account

7. Selecteer het domein waaraan het webhosting pakket gekoppeld moet worden

8. Klik Add Website

9. Wacht een aantal minuten

Importeren bestanden

1. Navigeer naar het ControlPanel van de klant

2. Klik op Webhosting Plesk aan de linkerkant van het scherm

3. Klik op de tegel van de website die zojuist is aangemaakt

4. Klik Manage FTP Accounts in de FTP/SSH/WEB ANALYTICS tegel

5. Klik Add an FTP Account

6. Vul een naam en wachtwoord in

7. Klik op OK

8. Sluit het venster en kopieer de gegevens onder FTP Server (IP is voldoende)

9. Klik op Open in de FILE MANAGER tegel

10. Klik op Home directory links in het scherm

11. Klik New en kies voor Create Directory

12. Geef de naam OLD en klik op OK

13. Klik op de url van de website links in het scherm, onder Home Directory

14. Selecteer alle bestanden en klik Move

15. Klik op OLD en klik OK

16. Zet een FTP verbinding op naar de NIEUWE Fileserver

17. Upload de bestanden naar de nieuwe omgeving

Importeren database

1. Navigeer naar het ControlPanel van de klant

2. Klik op Webhosting Plesk aan de linkerkant van het scherm

3. Klik op Actions > Manage Databases binnen de tegel van de website

4. Klik Add Database

5. Geef de gegevens op zoals weergegeven in de wp-config.php file

6. Klik op OK

Controleer of de website over is gezet

1. Open CMD

2. Type het volgende commando: ping website.nl

3. Indien deze verwijst naar hetzelfde adres als het IP adres in de FTP server is dit succesvol gegaan.

Let's Encrypt certificaat toewijzen

1. Navigeer naar het ControlPanel van de klant

2. Klik op Webhosting Plesk aan de linkerkant van het scherm

3. Klik op de tegel van de website die zojuist is aangemaakt

4. Klik op Open in de MORE TOOLS tegel

5. Beweeg de muis helemaal naar de linkerkant van het scherm

6. Klik op het pijltje wat halverwege het scherm verschijnt

7. Klik op Websites

8. Klik op SHOW MORE in het midden van het scherm

9. Klik op Let's Encrypt

10. Klik op Include the "www" subdomain for the domain and each selected alias

11. Klik op OK

12. Controleer of de website een geldig certificaat heeft.